Контрол с концерт в Терминал 1

След дълго чакане една от най-обичаните родни банди – Контрол, ще зарадва феновете си с близо двучасов концерт. Той ще бъде на 27 ноември в столичния клуб Терминал 1.

По време на шоуто пънкарите ще представят нови парчета, но за феновете ще бъде любопитен дебюта на новия вокал Иван Гатев. Той е познат от ЛокМаруху, Milestones, Saltriver и В.И.Г. Естраден преврат.

Останалите са обичайните заподозрени Владо Попчев – бас, вокали, Тони Тенев – китара, вокали и Огнян Кьосовски – ударни, перкусии, вокали.

“Мълчахме и чакахме, мълчахме и чакахме, ама с мълчание музика не се прави. Готвим сетлист, включващ всички хитове на групата плюс 3 нови вокално-инструментални шлагера, както и няколко изненади”, заявиха от групата.

Всеки момент Контрол ще пуснат и най-новото си парче с работно заглавие „Котка“.

Билетите за концерта са на цена 10 лева на предварителна продажба, а в деня входът ще бъде 12 лева.

Контрол с нов вокал и нова песен

Легендарните пънкари от „Контрол“ се завръщат на сцената с нов фронтмен и ново парче. Иван Гатев, познат ни от Saltriver и „Локмаруху“, е вече гласът на групата. Бандата се събира отново, за да поднови концертната си дейност.

В края на ноември феновете им могат да ги очакват на живо. Това ще се случи в централен софийски клуб, името му обаче още се пази в тайна.

Около 30 нови парчета е написал Владимир Попчев, който освен басист е и композитор и текстописец на груата. Сега предстои да минат през репетиции, за да оживеят и да получат истинския си облик.

Песента „Герой“ е първата, която „Контрол“ записва с Иван Гатев. Тя ни припомня за истинския стил на бандата.

Парчето е продължение на линията на бандата, но барабанистът Оги Кьосовски смята, че то показва друго звучене.

„На мен ми звучи зверски различно, но пък си е наше и сме си го направили с цялото желание и няма компромиси, няма неща, които да сме искали да направим в него и да не сме“, обяснява той.

Иван Гатев не се притеснява от предизвикателството да стане фронтмен на банда като „Контрол“, нито да бъде сравняван с предишните вокали.

„Много е просто  – на група „Контрол“ й се свири, на мен ми се пее, смятам че съм що-годе добър певец. Феновете да не се притесняват – старите песни ще бъдат изпети добре“, обяснява с усмивка той.