Огнян Кьосовски

БАРАБАНИ, ПЕРКУСИИ, БЕК ВОКАЛИ, ПРОГРАМИНГ

Огнян Кьосовски се е появил на белия свят на 3-ти април 1969г., година белязана от много събития, бледнеещи пред неговото изгряване – ха-ха-ха.

Още в ученическите си години започва музикалното си развитие, а отговорен за необратимата промяна в крехката детска психика е брат му Валери Кьосовски (китарист на Kultur Shock). След дълго и мъчително деформиране (мъчително за околните) на всякакви тенджери и капаци, сдобива първия си сет барабани и горд от придобивката се чувства готов да се хвърли в неравната битка за място в звездния небосклон, което се оказа causa perduta.

До есента на 1988г. свири в арт-рок формацията “Орион“, след което отива да защитава родината и от 1990 е отново свободен човек. В края на 1990 се присъединява към “КОНТРОЛ” и от тогава е неразделна част от бандата. Междувременно свири в групите “Pop Corn“, “Strrings“, “LZ“, “Solaris” (станали по-късно Domain of Dreams), а за няколко от европейските турнета и като сешън барабанист на “Kultur Shock“.

Освен като музикант, О. Кьосовски се ползва с добро име в бранша и като студиен тон режисьор и продуцент, както и като саунд инженер “на живо”.

Свири с:

Барабани Yamaha

Чинели Sabian, Bosphorus

Кожи Evans

Палки Vater, Vic Firth – 5A Extreme